Стоп породичном насиљу!

У петак, 08. Децембра организована је јавна трибина под називом „Стоп породичном насиљу“ у Дому омладине у Костолцу са почетком oд  12:00 часова.

Министарство унутрашњих послова током „16 дана активизма против насиља над женама“ спроводи кампању „Стоп породичном насиљу“, у периоду од 25. новембра 2017. године који је проглашен Међународним даном борбе против насиља над женама, до 10. децембра 2017. године, даном када је донета Универзална декларација људским правима и обележава се Међународним даном људских права.

Ово министарство има значајну улогу у превенцији и заштити од насиља у породици и партнерским односима као и кључну улогу у систему мултисекторске заштите у примени Закона о спречавању насиља у породичној примени у досадашњем систему институционалне заштите а у оквиру које је одговорност и деловање полицијског примарног значаја за даље интервенције других органа.

Културно – спортски центар „Костолац“ у сарадњи са Градском општином Костолац  организовала је јавну трибину 8. децембра  под називом „Стоп породичном насиљу“. Том приликом говорили су из полицијске управе Пожаревца, кординатор официр одељења полиције самостални полицијски инспектор Часлав Живић, затим кординатор одељења криминалистичке полиције полицијски наредник Биљана Недељковић,  Миланче Вуковић начелник ургентне службе опште болнице Пожаревац, Весна Николић дипломирани социјални радник, кординатор за насиље у породици Дома здравља у Пожаревцу, Драгана Костић заменик основниг Јавног тужиоца у Пожаревцу, Драгана Јевремовић Тодоровић судија за претходни поступак основног суда у Пожаревцу, Божана Буквић судија прекршајног суда у Пожаревцу и Јовановић Аца заменик командира Полицијске испоставе у Пожаревцу, након чијих објашњења и упутстава како поступати у случају породичног насиља, присутни су постављали питања и добили стручне одговоре.

 

Comments are closed.