Костолац – једна прича, књига Синише Радиновића

У Библиотеци у Костолцу, Одељењу Народне библиотеке „Илија М. Петровић“ Пожаревац, у четвртак 30. новембра 2017. године, завичајни писац Синиша Радиновић, представио је своју књигу „Костолац, једна прича“. У препуној сали костолачке библиотеке, у предивној атмосфери, водила се прича која је све присутне подсетила на оне људе, који су својим личним ангажовањем и надахнућем, створили темељ за настанак града братства и јединства, због чега су Костолчани изузетно поносни. Синиша Радиновић је кроз личну пројекцију, инспирисану и надахнуту посебном енергијом и  љубави према родном граду, покушао  да опише кроз низ појединости преточених у приче, свој вољени град Костолац.

Презадовољни посетиоци и сами су се укључивали у разговор својим сећањима на одређене догађаје и људе који су својим животом и радом, заслужили да их Костолчани памте.

Књижевно вече је одржано у оквиру манифестације „Новембарски дани културе“ у организацији Библиотеке у Костолцу, Одељења Народне библиотеке „Илија М. Петровић“ Пожаревац и Културно-спортског центра Костолац.

 

Синиша Радиновић

Рођен 16. фебруара 1955. године у Костолцу. Један о малобројних коме у крштеници пише као место рођења – Општина Костолац. Завршио средњу медицинску школу у Пожаревцу. Радио у Дому здравља у Костолцу, све до свог пензионисања. Оснивач је еколошког друштва “Зора” у Костолцу.

Ово му је прва књига, први литерарни покушај да своја сећања на родни град преточи у речи које ће наћи пут и право место у стварању дивне приче о вољеном граду.

Comments are closed.