Одржан други Островачки фестивал фолклора ветерана под називом „НАКРИВИ КАПУ ЛОЛО, ДА ЗАИГРАМО КОЛО…“

У Костолцу је са великим успехом одржан други Островачки фестивал фолклора ветерана под називом „НАКРИВИ КАПУ ЛОЛО, ДА ЗАИГРАМО КОЛО…“ у организацији ветерана Културно уметничког друштва „Острово“, у сарадњи са Центром за културу „Костолац“, под покровитељством Градске општине Костолац и подршку Месне заједнице Острово.

Богатство традиције, народних игара, песама и велико пријатељство окупљених културно – уметничких друштава из Србије у суботу, 09. априла, испунили су салу костолачког Дома културе.Међу учесницима другог Островачког фестивала фолклора ветерана, уз домаћине наступили су KУД „Купиново“ из Купинова, KУД „Штуле“ из Волује, KУД „Баваниште“ из Баваништа, KУД „Речица“ из Речице, KУД „Абрашевић из Смедеревске Паланке, потом, KУД „Нишка бања“ из Нишке бање, KУД „Газдинство“ Госпођинци, КУД „Електропорцелан“ из Аранђеловца, КУД „Морава“ Ћићевац, КУД „Радица Ранковић“ Лозовик.

Том приликом је председник културно – уметничког друштава „Острово“, Бобан Рогожарски поздравио окупљене и уручио захвалнице за помоћ и подршку другим сусретима ветерана фолклора.Иначе, овај КУД је основан 2008. године. окупља 70 чланова, док је на захтев играча, јануара 2018. године, формирана група ветерана и рекреативаца.

Comments are closed.