Одржана промоција романа „Казаљке Старог Сата„

У организацији Центра за културу Костолац и Психолошког центра Костолац у уторак, 06. јула одржана је промоција романа „Казаљке Старог Сата„ чији је аутор наша млада суграђанка Дуња Вулић.
Улогу модератора програма преузела је Сања Ристић, новинарка Радио „Стил“-а Костолац.

О књизи су говорили Оливера Хајровић, руководилац Психолошког центра Костолац; Славица Јовановић, рецезент књиге и председник Књижевне заједнице Пожаревца; Гордана Славковић, професор српског језика и књижевности из Основне школе „Јован Цвијић„ у Костолцу; Ненад Ж. Милошевић професор српског језика и књижевности и лектор, и на крају сама ауторка књиге.

У питању је занимљива топла, духовита, алегоријска прича о блискости и пријатељству у којој се преплићу нити детињства, младости и наступајућег одраслог доба. Прича је лепршава, али психолошки изузетно сложена и дубока. На лак и једноставан начин, она нас подстиче на промишљање о универзалним људским вредностима које обезбеђују повезаност упркос нашим различитостима, пролазности и непредивости животних токова. Млади Психолошког центра Костолац и редакције часописа “Глас младих „ чији је и Дуња члан, узели су активно учешће у организацији и реализацији промоције: Милица Ристић је веома лепо и изражајно прочитала делове из Дуњине књиге, док је Јања Копун, у име редакције часописа ауторки поставила занимљива питања о мотивима, току настанка и садржају књиге. Посебну драж промоцији дала је Марија Дражић која је својим величанственим гласом оплеменила музички део програма.

Comments are closed.