Одржана дечија представа “Краљ Мајмун”

У понедељак, 05. јула од 19:30 часова најмлађи суграђани могли су да уживају у изведби дечије представе “Краљ Мајмун” која је одржана на платоу испред спортске хале.

Главни ликови ове басне су лав, мајмун, лисица и вук. Радња ове комичне представе одвија се у џунгли, где влада краљ лав. Због своје старости краљ се одриче своје краљевске круне. Многе животиње желе да наследе његову круну, међутим, она ни једној не паше. Појављује се мајмун који својим смехотресним вратоломијама задобија симпатије осталих животиња и тако постаје краљ. У рукама мајмуна краљевска круна постаје играчка. Лисица се није сложила да на челу животињског царства буде будаласти мајмун и поставља му клопку од банана. Мајмун бива насамарен, испада смешан и остаје без круне чиме се ова комична прича завршава.

Представа је рађена по мотивима истоимене Доситејеве басне. Текст је написао Предраг Коларевић (професионални академски глумац и дипломирани политиколог Факулета политичких наука у Београду, играо је у многим институционалним позориштима као и у познатим ТВ серијама, нпр.”Породично благо” и разним иностраним ТВ продукцијама).

Comments are closed.