Одржан 10. јубиларни турнир у рукомету на песку

На отвореним теренима Спортско рекреативног центра „Топољар“ у суботу, 28. јула, успешно је организован 10. традиционални турнир у рукомету на песку у женској конкуренцији. За титулу победника надметало се 100-ак рукометашица окупљених у 10 екипа – шест у сениорској и четири млађој категорији. Поред Костолца учествовале су екипе из Пожаревца, Београда, Тополе и женски рукометни клуб из Колубаре.

Турнир у рукомету на песку у категорији сениорки освојиле су ветеранке костолачког „Рудара“, друго место освојила је екипа из Колубаре, а треће место заузео је ЖРК „Пожаревац“. За најбољу играчицу проглашена је Ана Благојевић (ЖРК „Рудар“), најбољи стрелац је била Нешић Милица из Колубаре, а најбољи голман на такмичењу Трајковић Данијела из екипе ветеранки костолачког „Рудара“.

Турнир у рукомету на песку за млађе категорије освојила је екипа ЖРК „Пожаревац”, друго место је освојила екипа ЖРК „Колибри” Горња Трнава, а треће место ЖРК „Рудар” . Најбоља рукометашица такмичења млађих категорија је Станојевић Валентина, најбољи стрелац Вратоњић Андреа, док је за најбољег голмана проглашена Јефтинијевић Марија.

Пехаре и медаље најбољима је уручио председник Градске општине Костолац Серџо Крстаноски пожелевши им пуно успеха у даљој спортској каријери.

Десети јубиларни турнир у рукомету на песку организовали су Женски рукометни клуб „Рудар“, Културно спортски центар “Костолац” , Рукометни савез Србије, Рукометни савез Браничевског округа, под покровитељством Градске општине Костолац.

Comments are closed.