Једна идеја много радости

У склопу манифестације „Костолачко лето 2018“ у суботу, 28. јула одржана је манифестација „Једна идеја много радости“ у Месној заједници Острово са почетком у 18:00 часова.  На овој манифестације учествовало је око тридесет малишана различитог узраста. Ово је друга годину по реду у којој славимо постојање паркића у чијем склопу је ова манифестација. Програм се састоји од појединачних игара у којој може бити само један победник.

Игре у којима су се малишани надметали су следеће:

-лимбо денс

-мозгалица

-погоди шта је у кутији

-музичке столице

-кефалица

-прескакање вијаче

-сакупи више поена

За све такмичаре обезбеђене су мајице, а за победнике медаље, похвалнице за прво место, поклони  и ваучери који се могу искористи при куповини школског прибора у књижари ”БАЈКА” у Костолцу!

Након завршетка такмичарског дела обезбеђена је журка за такмичаре и публику (DJ STEFA).

Након завршетка  свих игара организатори су искористили прилику да се захвале свим људима добре воље који су помогли на било који начин изградњи парка, за који се мора признати да је постао играоница на отвореном са јасном поруком СВЕ У ЦИЉУ СРЕЋНИЈЕГ ДЕТИЊСТВА!
Паркић је пун љубави и бриге једних о другима, пун радости, али оне исконске и дечје. Заиста мислим да ће та деца која већ данас брину о томе ко ће следећи ускочити на трамболину, ко ће у следећој рунди заиграти стони фудбал, стони тенис, или пак, ко ће пазити млађе док се спуштају низ тобоган, за неколико  година  више бринути о другима, о себи и околини, имаће више разумевања за млађе и „неискусне“ и имаће више љубави према целом свету! А та једна идеја, коју је покренуо један ум, који је раширио комшиијама и познаницима, и док су многи коментарисали и позитивно и негативно, он данас „школује“ сву ту децу, па и одрасле, о лепим манирима и лепим безбрижним стварима које детињство носи кроз читав живот!

Једном идејом, допринесено је много, чак толико колико је можда и незамисливо и у овом тренутку тешко за поверовати.

Хвала Ненаду Ћирићу на пројекту парка, свим идејама и реализацији, Веселинов Зорану, Ћирић Синиши, Мишић Бранки, Ћирић Марку, Миљковић Александру, Симеоновић  Вренгић Ивани, Станчевић Марку, Димитров Дејани, и свим људима који су помогли на било који начин, а има их заиста доста! Ни од чега се може направити свашта, ако имате тим људи који ће следити ваше идеје, све остало су изговори! Добродошли у једини парк на отвореном, који поред свих справа као у другим парковима, има и трамболину, стони фудбал и стони тенис који је доступан свима и оно што је најважније безбедан.

Comments are closed.