КУД “Света Петка” победник XII смотре фолклорних сеоских ансамбала Градске општине Костолац

Традиционална смотра фолклорних сеоских ансанбала Градске општине Костолац, одржана у суботу, 9. јуна 2018. године у Дому културе у селу Петка.

Дванаесту смотру фолклорних сеоских ансанбала Градске општине Костолац, отворио је заменик председника Градске општине Костолац, Далибор Илић, пожелевши свим гостима добродошлицу, а такмичарима пуно среће. Он се том приликом захвалио домаћинима на доброј организацији, истакавши да се одржавањем оваквих манифестација наставља са чувањем традиције и обичаја нашег народа.

На сцени су се преплитале игре из Србије, Бачке, околине Ниша и многе друге игре. У такмичарском делу представили су се КУД „Острово”, КУД „Света Петка”, КУД „Стари Костолац“ и КУД „Кленовник”.
У ревијалном делу наступило је Културно уметничко друштво „Костолац” играма из Шумадије и играма из Западне Србије, затим су наступили најмлађи чланови Културно уметничког друштва „Света Петка” и остали учесници смотре.

Према оцени стручног жирија који је био у саставу: Далибор Илић, заменик председника Градске општине Костолац, Јелена Шаманц, директорка Културно спортског центра „Костолац” и Драган Ранисављев, члан већа Градске општине Костолац, победник манифестације је КУД „Света Петка” из Петке.

Председник Културно уметничког друштва „Света Петка” Малиша Ђокић уручио је захвалнице за допринос у оганизацији: Градској општини Костолац, Месној заједници Петка, Културно – спортском центру „Костолац” и народном оркестру КУД-а „Костолац”.

Директорка Културно – спортског центра „Костолац” Јелена Шаманц уручила је плакете културно уметничким друштвима која су узела учешће на смотри.
Организатори ове смотре су Културно – спортски центар „Костолац” и Културно – уметничко друштво „Света Петка” .

Победник смотре КУД „Света Петка” из Петке, учествоваће на Републичкој смотри фолклорних ансамбала села Србије, која се традиционално одржава сваке године у Кличевцу.
Сала Дома културе у селу Петка била је испуњена до последњег места, а публика је богатим аплаузима награђивала извођаче који су игром, песмом и народном ношњом презентовали богато културно наслеђе.

Манифестација која је дванаеста по реду одржана под покровитељством Градске општине Костолац, наставила је са традицијом да пружа велики допринос очувању изворног народног стваралаштва.

Comments are closed.