Бициклистичка “Трка кроз Србију” прошла кроз Костолац

У недељу, 10. јуна кроз Костолац је прошла Међународна бициклистичка 58. “Трка кроз Србију”. Градска општина Костолац била је покровитељ треће етапе, која је вожена од Виминацијума до Авале. Председник Градске општине Костолац, Серџо Крстаноски званично је отворио последњу етапу пожелевши учесницима пуно среће. Он је истакао да Костолац наставља да буде град спорта и да промовише спорт као друштвену вредност.
“Прошле недеље организовали смо летњи Фестивал спорта на коме су представљене све спортске организације које делују на територији Градске општине Костолац. Фестивал је окупио преко 400 учесника и то је наше богатство и доказ да Костолац не треба да брине о својој спортској будучности. Данашња Међународна бициклистичка трка је прави пример промоције бициклизма код нас, тако да можемо да очекујемо и да се отвори бициклистички клуб у Костолцу или Пожаревцу, јер костолачки крај има прелепе пределе за бициклистички спорт” – рекао је Крстаноски и додао да ове године на трци учествује 150 бициклиста из 24 земље света, од тог броја чак 13 националних шампиона.
Старту последње етапе присуствовали су: директорка Културно – спортског центра “Костолац”Јелена Шаманц, члан већа задужена за спорт, омладину и туризам, Ана Миљанић и председник Спортског савеза града Пожаревца, Златан Костић.
Старт и циљ прве етапе дуге 159 километара био је у Мионици 8. јуна, друга етапа вожена је у суботу, 9. јуна од бање Врујци до Пожаревца у дужини од 157 километара, а трећа етапа вожена је 10. јуна од Виминацијума до Авале у дужини од 113 километара.
„Трку кроз Србију“ као манифестацију од посебног интереса за Републику Србију традиционално подржава Влада Републике Србије – Министарство омладине и спорта, Министарство трговине, туризма и телекомуникација, Град Београд, Град Пожаревац, Општина Мионица а драгоцену помоћ и подршку пружа и Министарство унутрашњих послова.

 

Comments are closed.