Осмомартовски концерт у Кленовнику

Културно уметничко друштво  „Кленовник“ у сарадњи са Културно спортским центром „Костолац“, у суботу, 10. марта, организовао је концерт поводом Међународног дана жена, 8. марта. Концерт је одржан у Дому кутлуре у Кленовнику уз богат културно – уметнички програм. Поред домаћина, наступали су Културно уметничко друштво „Острово“ из Острова и Културно уметничко друштво „Дрмно“ из Дрмна.

Публика је уживала у богатом програму испуњеном народним играма и песмама. Концерт је отворен Играма из околине Ниша у извођењу КУД-а „Кленовник“, који су се представили и Играма из Србије, Играма из Метохије и Влашким играма. Влашким играма су нам се представили и КУД „Дрмно“. Културно уметничко друштво „Острово“ извело је Влашке игре, Игре из Ниша и Игре банатских Румуна, док су се ветерани представили игром „Буре“.

Програм су обогатили вокална солисткиња Барбара Ивић песмом „Мандра мја“ и солиста на хармоници Данило Стојановић, који је извео Бркино и Бисеркино коло.

На крају програма, председник КУД-а „Кленовник“, Данијел Стојановић,  обратио се публици честитајући припадницама лепшег пола празник, затим је свечано уручио захвалнице Културно уметничким друштвима и Културно спортском центру „Костолац“.

 

Comments are closed.