Концерт за маме и даме

Поводом Међународног дана жена, у препуној позоришној сали Дома културе у Костолцу, у петак, 9. марта, одржан је целовечерњи концерт Културно уметничког друштва „Костолац“ под називом „Концерт за маме и даме“.

Концерт је свечано отворио председник Градске општине Костолац, Серџо Крстаноски, честитајући свим дамама празник, а затим, публици се обратио и председник Културно уметничког друштва „Костолц, Никола Топо, захваливши се свима на великој подршци и нагласивши да Културно уметничко друштво ове године обележава 40 година свог постојања.

На осмомартовском концерту представиле су се све селекције фоклорних ансамбала, као и вокални солисти и народни оркестар. Дом културе у Костолцу био је испуњен великим бројем посетилаца који су гласним аплаузом поздрављали свако извођење старих игара. Ово је 24. година за редом како чланови КУД-а припремају богат културно – уметнички програм којим се негује богатство и традиција нашег народа. Публика је уживала у кореографијама фолклорних ансамбала, али и наступу Балетског студија „Амадеус“ из Пожаревца, издвојеног одељења у Костолцу, чије су балерине освојиле златне медаље на недавно одржаним такмичењима.

Традиционални осмомартовски концерт Културно уметничког друштва „Костолац“ организован је у сарадњи са Културно спортским центром „Костолац“, а под покровитељством Градске општине Костолац.

Comments are closed.