Завршен први Фестивал: Костолац – град спорта

У костолачкој Спортској хали 2. децембра је успешно организован први Фестивал спорта. На овој манифестацији представљени су сви спортски клубови и организације са територије Градске општине. Бројни малишани, али и старији Костолчани имали су прилику да се на једном месту упознају са свим активностима, али и великим успесима у богатој историји ових спортских колектива. Циљ фестивала је промовисање спорта и здравог начина живота, као и развој спорта на локалном нивоу.

– Данашњи дан је круна нашег рада у претходном периоду. Трудили смо се да као локална самоуправа, а уз велику помоћ Културно спортског центра „Костолац“ и свих људи који се баве спортом обезбедимо најбоље услове за бављење како рекреативним, тако и професионалним спортом. На тај начин можемо представити резултате нашег рада. а локална самоуправа ће и у наредном периоду наставити да развија све услове за правилан физички развој деце, али и да ће издвајати значајна средства за развој спорта и одржавање спортских терена. – рекао је Иван Савић, председник Градске општине Костолац, отварајући Фестивал спорта.

:На отварању ове манифестације присутнима се обратио и Серџо Крстановски, директор костолачке Основне школе „Јован Цвијић“. Он је истакао да је Фестивал спорта прилика да се деца упознају са свим спортским клубовима који активно раде на територији костолачке општине:

 – Бављење спортом је веома важно за младе, за њихов развој и зато је Фестивал спорта веома важан за све нас. Надам се да ћемо тај здрав начин живота и спорт промовисати као вредност овог града. Жеља ми је да се од данас сви укључите у спорт, да пробате да пронађете себе у некој спортској дисциплини и да што дуже останете у спорту – рекао је Крстаноски.

Председницима свих клубова похвалнице за допринос развоју спорта, као и захвалнице клубовима за учешће на првом Фестивалу спорта у Костолцу уручила је Јелена Шаманц, директорка Културно – спортског центра „Костолац“. Медијску подршку овој својеврсном празнику спорта пружили су Радио „Стил“, Телевизија „Виминациум“ и „СОС канал“. Организатор првог Фестивала спорта био је Културно – спортски центар „Костолац“, у сарадњи са 22 клуба са територије Градске општине, а покровитељ манифестације је била Градска општина Костолац. Велики број учесника и посетилаца донели су потврду да је Костолац град спорта, а организатори очекују да Фестивал спорта постане традиционална манифестација.

Специјал: Трка у пузању беба

 

На почетку званичног дела програма костолачки Дечији хор „Дунавска лира“, под диригентском палицом Марије Митић, извео је песме „Спортисти“ и „Бисерно срце“, а након тога уследио је један од најзанимљивијих сегмената првог Фестивала спорта – две „Трке у пузању беба“. За ове занимљиве трку било је пријављено 12 беба, од којих најмлађа има само шест месеци. У првој, млађој групи (до 12 месеци), до циља је најбрже допузала Анастазија Антонић, док је у старијој групи (до 18 месеци) најбржа била Срна Дамјановић. Најмлађи учесник ове дисциплине била је шестомесечна беба, а поклон пакете за све учеснике обезбедила је Апотека „Беладона“.

Клубови учесници

 

На првом Фестивалу спорта у Костолцу учествовали су следећи клубови: мушки и женски Рукометни клуб „Рудар“, мушки и женски Одбојкашки клуб „Рудар“, Спортско риболовно друштво „Дунавац“ – Костолац, Спортска организација „ПАРТИЗАН“, Стонотениски клуб „Рудар“, Омладинско – пионирски фудбалски клуб „Рудар 2001“, Фудбалски клуб ,,Костолац 2008“, Куглашки клуб „Рудар“, Шах клуб „Рудар“, Кајак и кану клуб „Весло“, ФК „Борац“ – Кленовник, ФК „Дунавац“ – Петка, ФК „Победа“ – Стари Костолац, ФК „Дунав“ – Острово, Џиу џицу клуб „Костолац“, Спортско удружење ,,Борилачки центар Кнез Милош – КОС“, ГЕТ ФИТ клуб – Костолац, Наутички клуб „Дунавац“, Спортско удружење „Маратон тим Пожаревац“ и најмлађи спортски колектив „Костолачко рагби удружење“, који је основан 2016. године и има 30 чланова.

 

Comments are closed.