Јелена Бачић Алимпић – књиге о којима се прича!

 Јелена Бачић Алимпић, ауторка данас најчитанијих романа на српском језику одржаће у четвртак,  7. децембра 2017. године књижевно вече у Дому културе у Костолцу са почетком у 20 часова. Цена улазнице је 100 динара.

 

Јелена Бачић Алимпић је рођена 1969. године у Новом Саду. Школовала се у Карловачкој гимназији у Сремским Карловцима и на Филозофском факултету у Новом Саду, на Катедри за југословенске књижевности и српскохрватски језик.

Радила је као новинар и аутор документарних телевизијских емисија за ЈРТ мрежу и ТВ Нови Сад у периоду од 1987. до 1993. године. Девет година је била новинар и уредник у систему „Цолор Пресс Гроуп“. Од 2002. године до краја 2013. радила је као новинар, уредник и водитељ на Телевизији Пинк. Добитница је многих награда за телевизијско стваралаштво и новинарство у земљи и региону.

Ауторка је романа бестселера Рингишпил (2010), који је преведен на македонски и турски језик, награђен „Златним Хит либером“ и две године заредом проглашаван најчитанијом књигом домаћег аутора. Рингишпил је објављен и у луксузном издању, у престижној едицији „Драгуљи Лагуне“, као један од најпродаванијих и најчитанијих романа у историји издавачке куће „Лагуна“. Њен други роман Писмо госпође Вилме (2012) и трећи Последње пролеће у Паризу (2014) такође су постали бестселери, преведени су на македонски језик, награђени „Златним Хит либером“ и проглашени за најчитаније књиге домаћег аутора у 2012. и 2014. години. У октобру месецу 2015. године објављен је њен четврти роман Ноћ када су дошли сватови, прва књига из трилогије Казна за грех, која је поставила нове рекорде у продаји и читаности. Преведена је на македонски језик. Друга књига из трилогије Казна за грех, и ауторкин пети роман – Књига успомена, објављена је фебруару 2016. године; такође је преведена на македонски језик.

Comments are closed.