Промоција школског спорта: Турнири за костолачке основце

Културно – спортски центар у наредном периоду први пут ће на територији градске општине Костолац организовати промоцију школског спорта. Ове активности предвиђене су школским програмом, почињу на локалном нивоу, а најуспешнији се кроз градска и регионална такмичења могу пласирати и на завршна, која се организују на државном нивоу.

Ученици свих осам разреда Основне школе „Јован Цвијић“ од 3. новембра, сваког понедељка, среде и петка, у периоду од 13 до 14 сати, такмичиће се на турнирима у Спортској хали. Први почиње турнир у малом фудбалу за ученике седмог и осмог разреда. Након тога петаци и шестаци ће се надметати у мини рукомету, а школарци од шестог до осмог разреда учествоваће на кошаркашком турниру. Део такмичења планиран је и за ученике нижих разреда. Најстарији међу њима, четвртаци, такмичиће се на турниру у дисциплини „између две ватре“, а ученици од првог до трећег разреда надметаће се на Малим олимпијским игрицама, прелажењу полигона показивањем спретности и брзине.

Школски спорт има велики значај за физички и ментални развој деце, али и за враћање правих вредности у наше друштво. Битно је истаћи да ова манифестација, која промовише школски спорт, такође афирмише и толеранцију, фер-плеј, труд, посвећеност и дружење.

Циљ овог пројекта је да сваки ученик ОШ „Јован Цвијић“ у Костолцу може да се опроба у било ком спорту а самим тим и да скренемо пажњу код младих колико је битно бити физички активан.

Comments are closed.