Завршен први Костолачки полумаратон: „Легионари“ успешно савладали стазу

Сунчано и ветровито време, неочекивано велики број учесника, оригинална стаза за трчање и велико интересовање публике обележили су први Костолачки полумаратон „Трка легионара“, који је испратила одлична организација. Атлетска Србија је 30. септембра, сада се то са сигурношћу може рећи, добила још једну квалитетну дугопругашку манифестацију, која ће верујемо постати традиционална.

Полумаратон је стартовао у центру Костолца, а након 21 претрчаног километра улицама рударског града и Старог Костолца циљ је био у популарном Археолошком парку „Виминацијум“. За „Трку легионара“ је било пријављено 237 такмичара из целе Србије. Најуспешнија у женској конкуренцији била је Александра Маринков, која је стигла на циљ са рекордом стазе (1:30:14). Трку је на другој позицији завршила Данијела Цветковић, док је трећа била Јелисавета Јовичић. Победник у мушкој конкуренцији је Ненад Живковић (1:17:55), други је био Зоран Радичанин (1:22:42), а трећи је кроз циљ прошао Новица Стојановић (1:23:07). На крају „Трке легионара“ специјалне награде добили су настарији и најмлађи учесник – Лазар Секулић (70 година) и Срећко Стојадиновић (17 година).

Костолачки полумаратон су употпуниле и две пратеће трке. Прва је била „Трка слаткиша“, у којој се 50 малишана из вртића надметало на стази дугој 100 метара. Најбржа девојчица је била Сташа Максић, а победник у конкуренцији дечака Богдан Ђокић.

У „Трци задовољства“, у којој су се на стази дугој пет километара могли такмичити сви љубитељи трчања, било је 59 учесника. Најуспешнија у женској конкуренцији је била Стефана Церовина, трку је на другом месту завршила Невена Андрејић, а на трећем Јелена Костић. Стазу дугу пет километара у мушкој конкуренцији најбрже је претрчао Дејан Шпановић, други је кроз циљ прошао Зоран Манојловић, а трећи Лука Јовановић (Иван Петровић).

Ове занимљиву и атрактивне спортску манифестацију успешно су организовали Градска општина Костолац, Културно – спортски центар „Костолац“ и Спортско удружење „Маратон тим Пожаревац“. Уз рад и залагање организационог одбора, велики допринос успеху „Трке легионара“ дало је и стотинак волонтера, 75 лиценцираних редара и 30 различитих спонзора.

 

Позитивни утисци учесника

 

Учесници првог Костолачког полумаратона позитивно су оценили организацију трке и комплетне манифестације. Већина тркача је истакла да и следеће године жели да учествује.

– Све честитке за органзацију! Све је било по највишим стандардима, довољно окрепе и редара. Јако занимљива стаза и захтевна са успонима и јаким ветром, који ме је буквално носио. Задовољна сам лепим резултатом и сада настављам даље, поручила је прва шампионка Александра Маринков.

 

Comments are closed.