Спортски објекат са високим стандардима

Приводе се крају радови у костолачкој Спортској хали

Радови на реконструкцији костолачке Спортске хале приводе се крају. Овај објекат, који добија савремени изглед, по највишим стандардима, 20. септембра су обишли градоначелник Пожаревца, Бане Спасовић и председник Градске општине Костолац, Иван Савић са својим сарадницима.

Спортска хала ће након завршетка започетих послова добити сасвим нов ентеријер, који ће задовољити високе стандарде за одржавање спортских такмичења. Према речима Ивана Савића, до сада су реализовани радови на санацији паркета, који је хоблован и прелакиран новим линијама за рукометно, кошаркашко и одбојкашко игралиште. Поред паркета реконструисан је кров, замењена ПВЦ столарија, извршена демонтажа постојеће и монтажа нове ЛЕД расвете, реконструисане су свлачионице, урађена је санација мокрих чворова, а у току је и уређење фасаде.

– Средства која су била предвиђена на основу предмера и предрачуна радова износила су око 18 милиона динара. Јавном набавком спроведеном у пет партија, остварена је уштеда већа од 30 процената у односу на процењене пројектантске и тржишне вредности. Поред радова на реконструкцији Спортске хале у току је и рехабилитација и поплочавање свих приступних стаза око објекта, а предвиђено је да се поплоча око 4060 квадратних метара, навео је Савић и додао:

Радови на локацији између Основне школе „Јован Цвијић“, стадиона и Дома омладине су комплексни и вишенаменски, а део су пројекта уређења стадиона, а њихова вредност је око 30 милиона динара. Планирана је изградња трим стазе са тартан подлогом, пешачке стазе од штампаног бетона, постављање нових клупа и фитнес справа, али и изградња галерије на отвореном са осам табли, које ће се користити за изложбе слика и других поставки. Такође, како је навео заменик градоначелника Пожаревца, Саша Павловић, у склопу овог комплекса биће постављени шах столови и још једно дечије игралиште. У плану је и реконструкција кошаркашког терена и постављање нових рефлектора. Овим пројектом је у плану и уређење паркинг простора и извођење хортикултурних радова који предвиђају санацију терена, садњу траве и садница дрвећа.

– Тренутно се у костолачкој Основној школи „Јован Цвијић“ приводе крају радови у вредности од 100 милиона динара, а укупна вредност свих инвестиција које се реализују на овом потезу је око 160 милиона динара, рекао је градоначелник Пожаревца Бане Спасовић и истакао да Градска општина Костолац никада није имала већи буџет и већи прилив директних инвестиција од града Пожаревца, као и да то није све што ће бити уложено на територији Градске општине Костолац.

 

Comments are closed.