Трибина “Пут до успеха” одржана у Костолцу

У понедељак 20. фебруара 2023.године у позоришној сали Дома културе у Костолцу одржана је трибина „Пут до успеха“. Трибини су присуствовали ученици Основне школе „Јован Цвијић“ и Техничке школе са домом ученика „Никола Тесла” у Костоцу.
Трибина је намењена едуковању младих о особинама и поступцима које их воде ка успеху у професионалном и личном животу.
Млади су упознати са важношћу правилног избора вршњачких узора и о начинима на које ови узори утичу на обликовање мисли, осећања и поступака. Кроз представљање различитих, узрасно примерених животних ситуација и искустава, сазнали су које особине и навике које имају њихови изузетно успешни вршњаци. Између осталог, представљено им је на који начин се негују личне снаге, развија проактиван животни став, осмишљавају добре животне визије и истрајност у њиховом остваривању, као и принципи ефикасног организовања времена. Како су за прави успех и задовољство собом неопходни и добри односи са другима, млади се упознати са важношћу и принципима умећа слушања као и креативне сарадње са другима.
Трибину је одржала Оливера Хајровић, специјалиста медицинске психологије и руководилац Удружења грађана „Психолошки центар „ Костолац.
Трибину је организовао Центар за културу „Костолац“ у сарадњи са Удружењем грађана Психолошки центар „Костолац“ под покровитељством Градске општине Костолац.

Comments are closed.