Женски одбојкашки клуб “Рудар”

Женски одбојкашки клуб “Рудар” основан је 12.05.1994. године, и уписан је у регистар клубова 15.05.2004. године. Кроз време назив лига, у којима је клуб наступао, мењао се више пута , углавном је то био ранг Регионалне или Међурегионалне лиге. Данас је то Регионална лига која окупља дванаест екипа.

Женски одбојкашки клуб кроз одбојку има важну улогу у васпиању деце, којим се омогућава перманентан, индивидуалан и професионалан развој, учи о животу, изграђују етичке вредности, комуникација, сарадња, тимски рад, поштовање других, фер плеј, прихватање победе и пораза, заједнички живот. Улаже се труд у виду побољшања програма, простора и опреме, иницијалне и радне обуке тренера, борба против свих форми дискриминације у вези са пореклом, талентом, материјалним стањем.

 ЖОК Рудар се залаже за континуиран рад на афирмацији женског спорта. Велики број школске деце, близу педесет (50) укључен је у програм школе одбојке који клуб негује већ годинама у назад. Самим ангажовањем деце, нижег школског узраста, директно се утиче на превенцију деформитета и појаву гојазности, који представљају проблем модерног доба са сталном тенденцијом раста. ЖОК Рудар на тај начин утиче на развијање омладине али и на популаризацију спорта код женске популације на територији Браничевског округа.

Сениорски тим састављен је од јако младих играчица, махом тинејџерског узраста. У такмичарској сезони 2017/2018 сениорска екипа бележи најбољи резултат у историји клуба, заузима друго (II) место на табели са само два пораза. У сезони 2010/2011 у кадетској конкуренцији екипа је заузела I (прво) место и тиме се пласирала на финални турнир Србије. Жок Рудар био је домаћин за једну групу финалног турнира. Екипа ЖОК Рудра била у најбољих 16 екипа у земљи.

Comments are closed.