Борилачки центар “Кнез Милош-КОС”

 Аутентичну српску борилачку вештину „Реални аикидо“ је основао мајстор Љубомир Љуба Врачаревић, носилац црног појаса 10.дан-СОКЕ, још давне 1993. године, изменивши одређене аспекте традиционалног аикидоа и прилагодивши га српском менталитету, конституцији и нарави. Велики мајстор је преминуо 2013. године, али нове генерације настављају тамо где је он стао.

Српски савез „Систем самоодбране реални аикидо 2015“ је основан августа 2015. године и представља нови савез клубова са дугом историјом и групу мајстора са великим искуством. Систем самоодбране реални аикидо представља борилачку вештину која вам омогућити да аикидо и самоодбрану научите и усвојите на најефикаснији и за вас најприхватљивији начин. Програм рада је прилагођен свим узрасним категоријама – деци, јуниорима и сениорима, како на рекреативном, тако и на професионалном нивоу.

Спортско удружење ,,Борилачки центар Кнез Милош-КОС“ из Костолца је основано 28.августа 2016.године, након 10 година постојања Секције реалног аикидоа у овом месту. Верни чланови су деца подељена у три групе – од 4 до 10 год, деца од 10 до 15 год. и старији од 15 година. Током свих ових година кроз секцију је прошло више од 400 вежбача, активно тренира око 130, а за мајсторска звања је положило двадесетак вежбача, а сви они су постали, пре свега добри људи.

   У оквиру клуба, кренуо је са радом и програм ,,Самоодбрана за девојке и жене“. Циљ самоодбране за девојке и жене јесте да припреми оне које могу бити потенцијалне жртве насилника, да се одбране од напада у реалној ситуацији. У овој сезони акценат je стављен на рад са децом предшколског узраста, који чине најмлађу групу наших вежбача. Циљ је да им се кроз игру приближи ова борилачка вештина и тако да се на време усмере на спортске активности, које су од великог значаја за њихов даљи психо-физички развој.

Тренинзи се одвијају средом од 19:00- 21:30h  и викендом од 12:00-14:00h у просторијама Дома омладине.

Comments are closed.