Трка кроз Србију у Костолцу

Међународна бициклистичка „Трка кроз Србију“ je спортска манифестација са једном од најдужих традиција у нашој земљи која датира још од 1939. године, а данас представља званично Европско такмичење у друмском бициклизму категорије 2.2 на којој учествују спортске селекције из двадесет земаља Европе и света. Део је ЕВРОПА ТУР-а (EUROPE TOUR) и бодови освојени на њој рачунају се за пласман за Светску листу УЦИ (Светске бициклистичке федерације).

Ове године „Трка кроз Србију“ ће се одржати по 58. пут, у термину од 07. до 10. јуна под слоганом „СТАЗАМА СЛОБОДЕ НАШИХ ПРЕДАКА“, пружајући свој допринос у обележавању великог јубилеја – 100 година од завршетка првог светског рата (1918. – 2018.) са градовима домаћинима етапа – Мионица, Пожаревац и Београд.

„Трку кроз Србију“ као манифестацију од посебног интереса за Републику Србију традиционално подржава Влада Републике Србије – Министарство омладине и спорта, Министарство трговине, туризма и телекомуникација, Град Београд, Град Пожаревац, Општина Мионица а драгоцену помоћ и подршку пружа и Министарство унутрашњих послова. Радио Телевизија Србије је медијски покровитељ трке.

У плану је да старт 3. етапе 58. „Трке кроз Србију“ дана 10.06.2018. буде на територији Градске општине Костолац у популарном архолошком налазишту “Виминацијум” одакле би уследио незванични старт. Бициклистички караван ће у затвореној вожњи дошћи до Костолца одакле ће уследити званични старт последње етапе трке према Београду – Авала, у дужини од 113 километара.

Comments are closed.