ВИНЧА

Библиотека у Костолцу и Културно спортски центар “Костолац” позивају Вас на представљање романа “Винча” у петак, 04. маја у 19:00 часова . Гост књижевне вечери, Иван Драјзл, аутор романа.

Иван Драјзл

Рођен на Дан жена 1976. Стекао титулу доктора филолошких наука, да би доказао да она не може да од човека начини писца. Сада настоји да докучи шта може да створи писца. Објавио две збирке приповедака (Приручник за потревљивање, 2002, Ни секс, ни град, 2007) и Три романа (Винча – Знамење богова, 2015, Година звери, 2016, Винча – Тајна Кургана, 2017.) Бави се и станд уп комедијом. Ако икада умре, остаће му недовршени рукописи. Живи и ради у Нишу.

О романима:

Винча – Знамење богова и Винча – Знамење богова

Романи који говоре о времену винчанске културе, моћном народу који је први у историји човечанства топио метал и чији су трговци владали свеколиким знањима и непојмљивом мудрошћу, кад је Винча била културни, економски центар света. Радња романа временски је смештена у доба неолита, око 4700 година пре нове ере. Базирајући се на научним сазнањима, кроз пустоловно путовање главних јунака, аутор је приказао како је изгледао живот у винчанско доба на нашим просторима.

Роман који доноси недоживљену авантуру, зачињену узбуђењем трилера и језом хорора.

Comments are closed.