Промоција школског спорта: Завршен турнир основаца у фудбалу

У оквиру промоције школског спорта, коју Културно – спортски центар први пут организује на територији Градске општине Костолац, у Спортској хали је завршен први турнир. Ученици седмог и осмог разреда Основне школе „Јован Цвијић“ такмичили су се у фудбалу.

На школском турниру, који је почео 3. новембра, учествовало је 10 екипа са укупно 77 играча. Такмичење су отвориле екипе одељења 8-3 и 8-4. Успешнији су били играчи из 8-3 и убедљиво славили – резултатом 6:1. У другој утакмици 8-1 је победила 7-3 са 5:0. Турнир је настављен 6. новембра, дуелом у коме је екипа 7-1 савладала вршњаке из 7-2 – резултатом  3:0. У другој утакмици, одиграној тог дана, 7-5 је тријумфовало са 3:1. Два дана касније ученици осмог разреда су одмерили снаге. Одељење 8-2 је на лак начин дошло до победе против 8-6 – резултатом 7:0. У последњој утакмици у овом колу 8-3 је минималним резултатом (1:0) савладало 8/1.

У прво полуфинале су се пласирале екипе 7-1 и 8-3. Осмаци су били успешнији и дошли до завршнице, финалног дуела у коме су их чекали вршњаци из 8-2. Након неизвесне утакмице екипа 8-3 је у финалу славила – резултатом 1:0, тако да је заслужено освојила прво место златну медаљу. Друго место је освојило одељење 8-2, а такмичење је на трећем месту завршила екипа 7-1. За најбољег играча овогодишњег школског турнира проглашен је Душан Перић.

Сваког дана турнира публика, у којој је било од 50 до 120 посетилаца, стварала је сјајну навијачку атмосферу и била верна подршка својим школским друговима.

 

Comments are closed.