Поезија и проза Душана Стојановића у Библиотеци у Костолцу

Нису године и искуство увек ти који пресуђују о квалитету неког аутора. Понекад, таленат се испољи и код веома младих људи и као магнет, привуче друге својим квалитетом.  Интернет допушта слободу младим људима,  да се изразе и дотакну својим делом туђе душе. Старе душе у младом телу, које имају шта рећи.

 У  среду 22. новембра 2017. године, у Библиотеци у Костолцу, огранку Народне библиотеке „Илија М. Петровић“ Пожаревац, одржало се  несвакидашње књижевно вече на коме је млади писац, сценариста и композитор Душан Стојановић, поред своје поезије, по којој је изузетно познат, представио и свој нови роман о Зорану Радмиловићу „Живот иза завесе“. О сарадњи са познатим глумцима, писцима и музичарима, о непознатим детаљима из њиховог живота, о томе како је писац дошао до идеје да из угла нашег познатот глумца, Зорана Радмиловића, напише књигу “Живот иза завесе” – водио се разговор у Библиотеци у Костолцу скоро пуна два сата. Уз глас Петра Краља, Петра Божовића, Жарка Лаушевића, Небојше Глоговца, Душанова поезија и проза звуче као да су произашле из пера неког ко броји пуно више година и искуства.

Вече је одржано у организацији Библиотеке у Костолцу, Одељења Народне библиотеке “Илија М. Петровић” Пожаревац и Културно-спортског центра Костолац.

Душан Стојановић

Рођен је у Београду 19. августа 1984. године. Школовао се у Београду (Саобраћајно-техничка школа), писање и креативно стваралашво учио код Борисава Ђорђевића, Матије Бећковића и Петра Краља. Бавио се сликарством, компјутерским дизајном, компоновањем филмске музике. Пише песме, романе, сценарије за филм, бајке за децу и позоришне драме. Прву збирку песама „Балкански рокенрол“ објавио је 2010. године. Бави се и новинарством, објављивао је текстове у листовима: Блиц, 24 сата и Данас.

Режирао је филмове:

  1. „Стазом слонова“ омаж Петру Краљу (2011)

  2. „Живот иза завесе“ о Зорану Радмиловићу (2016)

  3. „Светионик кроз маглу равнице“ о Драшку Ређепу (2016)

 

Песме Душана Стојановића рецитовали су наши најпознатији глумци и песници: Петар Краљ, Жарко Лаушевић, Петар Божовић, Аљоша Вучковић, Горан Султановић, Никола Ђуричко, Борисав Ђорђевић, Матија Бећковић, Боривоје Тодоровић, Србољуб Милин, Миљан Прљета, Јелена Петровић, Марко Мрђеновић, Арсен Дедић, Драган Николић.

 

 

Comments are closed.