ЖРК „Рудар“: Стицање искуства кроз такмичење

Женски рукометни клуб „Рудар“ почео је нову сезону у Првој лиги – група „Центар“ са убедљиво најмлађом екипом и у прва три кола остао без бодова. Костолчанке ће у конкуренцији искуснијих рукометашица клубова из Београда, Шапца, Обреновца, Смедерева, Ваљева и Петровца на Млави покушати да изборе опстанак у другом рангу такмичења у држави, али ће пре свега првенство искористити да стекну такмичарско искуство.

Први тим ЖРК „Рудар“ чине играчице из Костолца и околине, које су рођене од 2000. до 2005. године. Младе костолачке рукометашице, које са клупе воде тренери – Никола Најдовски и Душан Маровић, бележе одличне резултате у својим узрасним категоријама. На кадетском Првенству Србије, у конкуренцији екипа 2000. годишта, Костолчанке су освојиле осмо место. Иста екипа постигла је велики успех на међународном турниру у Смедереву, на коме je заузела другу позицију, док је међународни турнир у Аранђеловцу завршила на трећој позицији.

На костолачком „Топољару“ је летос организован Турнир у рукомету на песку у женској конкуренцији. Атрактивни потези рукометашица одушевили су публику, а за титулу победника надметало се стотинак рукометашица, окупљених у 10 екипа – шест у сениорској категорији и четири у мађем узрасту (2003. годиште и млађе). Сениорке „Рудара“ су на овом такмичењу освојиле друго, а млађа селекција прво место.

 Успеси млађих категорија ЖРК „Рудар“, како смо сазнали од Милета Благојевића, председника клуба, нису прошли незапажено. Јована Секулић (голман) је била члан кадетске репрезентације Србије, која је наступила на Првенству Европе у Словачкој. На ширем списку за ову селекцију нашла се и Јелена Костић (леви бек). Костолачки клуб такође има и две реперезентативке у селекцији Централне Србије за 2003. годиште – Андреу Вратоњић и Анђелу Стојковић.

 

Comments are closed.