Одличан старт рукометаша „Рудара“: У суботу сви у халу!

Рукометаши „Рудара“ су у нову сезону Супер лиге Србије ушли са два основна циља – да се клуб најпре финансијски стабилизује, а потом и да избори опстанак у елитном рангу такмичња. У прва четири кола „зелено – црни“ су остварили одличне резултате и превазишли очекивања.

Након ремија са „Партизаном“ у Београду (24:24) и тријумфа у Аранђеловцу против домаћег „Шамота“ (24:23), изабраници тренера Драгана Ајдачића су на домаћем паркету савладали „Мокру Гору“ из Зубиног Потока (25:19). Одличну партију костолачки суперлигаш пружио је и на још једном гостовању у Београду. Након неизвесне утакмице „Рудар“ је тек у финишу препустио оба бода тренутном лидеру шампионата, „Црвеној звезди“ (25:28).

После четири одиграна кола „зелено – црни“ су сакупили пет бодова и налазе се на одличном петом месту суперлигашке табеле. Исти број бодова освојио је и четвртопласирани суботички „Спартак Војпут“, али има нешто бољу гол – разлику.

Следећи ривал „Рудара“ је једна од најјачих екипа у елитном такмичењу ове сезоне, „Железничар 1949“ из Ниша. Ова утакмица ће се одиграти у костолачкој Спортској хали у суботу, 21. октобра, а почетак је, уз бесплатан улаз, заказан за 19 сати. То је прилика да велики број љубитеља рукомета дође у халу и пружи подршку свом тиму да настави серију добрих резултата.

 

Промене играчког кадра

 

У току летње паузе костолачки клуб је задржао већину првотимаца, али су средину променила тројица важних рукометаша – голман Милош Рајичић(прешао у македонски „Пелистер“ из Битоља) и двојица бекова – Владимир Димитријевић и Лука Драговић, који су отишли у Израел. Редове „зелено – црних“, на чијој клупи се и даље на месту шефа стручног штаба налази Драган Ајдачић, појачали су повратник Владимир Вуковић (средњи бек) и двојица момака из Невесиња – Милорад Инић (леви бек) и Јово Будовић (голман).

 

Comments are closed.