Предшколци као праве звезде!

У понедељак 02. октобра отворили смо Дечју недељу која се обележава сваке године прве недеље октобра. Први дан Дечје недеље био је филмски дан када смо приредили малишанима да се осете као праве звезде, поред рајских врата, црвеног тепиха и мноштво фотографа замолили смо малишане да нам пре уласка у Позоришну салу у Костолцу оставе свој аутограм. Видно одушевљени предшколци су нам уместо имена цртали срца, звездице, цветиће и по неко сунце. Након тога су сместили у Позоришну салу где су има ли прилике да одгледају пројекцију цртаног филма “Звончица”.

Традиција обележавања Дечје недеље у свету и код нас мери се деценијама.

Дечја недеља је први пут обележена 1934. године на предлог организације Пријатељи деце Србије, а 1987. године  дефинисана је  Законом о друштвеној бризи о деци.

Манифестација Дечја недеља се сваке године одржава у месецу октобру, са циљем скретања пажње јавности на децу и младе, на дете као носиоца права, на потребе деце у породици, друштву и локалној заједници, на њихово право да одрастају у што бољим условима, на једнаке шансе за развој и остварење потенцијала

 

 

 

Comments are closed.