Одржана 7. “Трка легионара”

У суботу, 09. Септембра 2023. године одржан је седми по реду костолачки полумаратон „Трка легионара“. Као и сваке претходне године, окупио се велики број такмичара и љубитеља трчања.
Први су своје учешће у овој предивној манифестацији узели наши најмлађи суграђани. Они су се такмичили у „Трци маратончића“ која је била дуга 100 метара. У овој трци могли су да учествују малишани до 6 година старости. Дечаци и девојчице су трчали испред Спортске хале у Костолцу.
Ове године за „Трку маратончића“ су биле пријављене 22 девојчице од којих је најбржа била Нађа Мишић. Друго место је освојила Димитра Рогожарски, док је трећа била Ксенија Благојевић. Конкуреција дечака је била мало оштрија, ове године је било пријављено 27 дечака, од којих је први на циљ стигао Николај Јовановић, иза њега на другом место је био Немања Божић, док је трећи на циљ стигао Вукашин Јовић.Најбољим учесницима „Трке маратончића“ испред Центра за културу „Костолац“ Јелена Шаманц је доделила слатке пакете и медаље.
У „Трци задовољства“ на 5км најбољи су били: У женској конкурецији најуспешнија је била Анђела Мишић, друго место је освојила Сандра Карлица, док је треће место освојила Маја Берић.У мушкој конкуренцији први до циља је стигао Петар Јовановић, други је био Никола Павловић, док је трећепласирани био Стефан Лазић.Пехаре најбољим учесницима „Трке задовољства“ на 5км уручила је начелница Управе Градске општине Костолац Ивана Ђорђевић.
И ове године циљ трке на 10км „Трка Виминацијум“ и полумаратона „Трка легионара“ била је у римском граду Виминацијуму.
У „Трци Виминацијум“ на 10км у генералном пласману у женској конкуренцији прво место је освојила Милена Димитријевић, друга је била Наталија Радетић док је трећа на циљ стигла Мирјана Стевуљевић.
У мушкој конкуренцији у генералном пласману трке на 10км прво место је освојио Новица Стојановић, други је био Иван Мишкељин док је трећи био Анђелко Ристићевић.„Трка легионара“ на 21км је привукла велики број такмичара.
У женској категорији у генералном пласману прво место је освојила Ивана Живковић, друга на циљ је стигла Вања Ковачевић док је треће место заузела Слађана Дечермић.
У мушкој конкуренцији у генералном пласману прво место је освојио Кристијан Стошић, други на циљ је стигао Ненад Живковић, док је треће место освојио Миливоје Јововић. У категорији жена од 40-49 година прво место је освојила Сања Јовановић, друго место Снежана Митровић, док је треће место заузела Мира Јаћовић.
У категорији мушкараца од 40-49 година прво место је освојио Кристијан Стошић, други је био Зоран Радичанин, док је треће место освојио Бојан Савић.
Категорија жена од 50-59 година остварила је следеће резултате; Биљана Котеска – Вељковић је освојила прво место, друга је била Сузана Шустер Радојевић, док је треће место освојила Гордана Диковић Јовановић.
Категорија мушкараца од 50-59 година поставила је следеће резултате: Слободан Јотић је освојио прво место, други је био Ервин Рајда док је треће место освојио Горан Живановић.
У категорији преко 60 година у женској категорији прва је била Гордана Шеатовић.
У категорији преко 60 година у мушкој категорији прво место је освојио Славиша Стојановић, друго место је освојио Света Јовановић, док је треће место заузео Александар Рајић.Најбржа Костолчанка је Сања Јовановић, најбржи Костолчанин је Стефан Вукајловић.Најмлађи тркач је Виктор Асановић, најмлађа тркачица Магдалена Васић.Учесник полумаратона је била и беба која је са родитељима прошла кроз циљ, то је Александар Најдовски.
Спонзори овогодишње „Трке легионара“ су: Техничка школа са домом ученика „Никола Тесла“ Костолац, Апотека „Беладона“ Костолац, Привредно друштво „Костолац услуге“ д.о.о. Костолац, Domvs Scientlarvm Viminacivm, Синдикат копова Костолац, МУП Пожаревац, ЈКП „Комуналне службе“ Пожаревац, ПД „Аутотранспорт“ Костолац, Синдикат „Аутотранспорт“ Костолац, Синдикат ПД „Георад“д.о.о. Дрмно, СТР „Маја“ Пожаревац, VD System Пожаревац, Пицерија „Галија“ Пожаревац, ГЗР „Ракета“ Костолац, Ликовно удружење „Кевро“ Костолац, „Arriva LITAS“ Пожаревац, Цвећара „Љиљан“ Пожаревац, МЗ село Костолац, ПД „РИО“ Костолац, „Nautilus d.o.o.“ Пожаревац, Црвени крст Пожаревац, „Pharmanova“, „Биомаркет 012“, „VENERA BIKE“ Нови Сад, Дом здравља Пожаревац, Стил радио Костолац, Реч народа Пожаревац, Попортал Пожаревац, SAT TV Пожаревац, Фото студио Шустер, Синдикат електрана,ОШ „Јован Цвијић“ Костолац, Туристичка организација Града Пожаревца, Синдикат Независност „Костолац Услуге“,Синдикат „ПРИМ“Економско-трговинска школа Пожаревац.Покровитељи манифестације „Трка легионара“ су Град Пожаревац и Градска општина Костолац. Организатори су Центар за културу „Костолац“, Маратон Тим Пожаревац, Спортски Савез Града Пожаревца у сарадњи са Виминациум Адвентуре и Виминациум Римски Град и Легијски Логор.

Comments are closed.