“Костолачки котлић 2023.” на СРЦ “Топољар”

06. августа 2023. године поводом Дана рудара на Спортско рекреативном центру “Топољар”, одржана је традиционална манифестација “Костолачки котлић 2023”.
Организатор манифестације је Центар за културу Костолац, под покровитељством Града Пожаревца, Градске општине Костолац и синдиката “Термоелектране Костолац” и “Копови Костолац”. Организацији су помогли Удружење за промоцију традиције, културе и туризма “Од књиге до душе, ресторан “Дунавски Драгуљ”, и ресторан “Галија”. Спонзори Костолачког котлића су: “Рубин Крушевац”, Столарска радионица „Муја“, Опел Миркос и ресторан “Галија”.
Манифестацију је свечано отворио Драган Николић в.д. директора “Центра за културу” Костолац који је честитао 6. август – Дан рудара уз жељу да га сваке наредне године дочекујемо у здрављу и весељу са још богатијим и разноврснијим програмом.
140 котлића се ове године борило за назив најбоље рибље чорбе. Стручни жири чинили су: Драгана Грозданић, професор куварства у Економској школи, Јелена Благојевић шеф кухиње Основне школе „Јован Цвијић“ из Kостолца и Зоран Цвејић. Конкуренција била велика, жири је имао тежак и незахвалан задатак, да изабере најбоље у кувању рибље чорбе. Најбољу рибљу чорбу скувао је Зоран Лазић из Дубравице. Награду летовање у Грчкој за две особе и пехар победнику манифестације уручили су председник Градске општине Kостолац, Серџо Kрстаноски и председница Скупштине, Милена Церовшек.
Друго место припало је Горану Марковићу Този из Костолца, а награда је продужени викенд за две особе у Врњачкој бањи.
Треће место заузео је Милан Стевић из Костолца, који је освојио продужени викенд на Златибору за две особе. Прва три места поред награда и пехара добила су и рубинове пакете.
Четврто место припало је је Гордани Лазић из Дубравице, а пето Сунчици Аћимовић такође из Дубравице. Они су као награду добили велике котлиће.
Најлепша куварица „Костолачког котлића“ је Срна Дамњановић док је специјална награда уручена промотеру овогодишњег такмичења Цвејић Зорану, који је пружио велики допринос у организацији.
Наградна лутрија је привукла доста наших суграђана који су желели да учествују, главну награду велики роштиљ добио је Јовановић Јоца.
Бенд „Ноћ до подне” је свирао током дана и био задужен за добро расположење, како такмичара тако и свих посетилаца манифестације.
Манифестацију је обележила и додела награда и пехара за меморијални турнир у малом фудбалу „Миомир Цвијић Рус“ .
Прво место освојила је екипа “Русови соколови”. Друго место припало је екипи “Копови Костолац” , а на трећем месту нашла се екипа “Термоелектране Костолац”. Пехаре и награде најбољима на турниру у малом фудбалу уручио је председник Синдиката “Копови Костолац” Данијел Радосављевић.
У оквиру манифестације одржана је Изложба традиционалних јела, која је била такмичарског карактера. Награду за најлепшу трпезу добило је Удружење жена Кленовник. Удружење жена Острово добило је награду за најлепше традиционално слатко јело, док су “Златне руке” Народне библиотеке Осечина освојиле награду за најлепше традиционално слано јело.
Спектакуларан ватромет је употпунио традицоналну манифестацију док су посетиоци могли да уживају у хитовима певача народне музике Николе Роквића.
Предиван амбијент, добра забава, богат програм и неколико хиљада посетилаца обележили су пети по реду “Костолачки котлић 2023“.

Comments are closed.