Одржан 14. турнир у рукомету на песку за жене

14. турнир у рукомету на песку за жене одржан је у склопу манифестације „Културно лето 2023.“ на СРЦ „Топољар“ у Костолцу у суботу 29.07.2023. године. Гледаоци су уживали у чарима рукомета на песку на прелепом СРЦ „Топољар“ у Костолцу.
По лепом  и сунчаном времену своје рукометне способности исказало је осам екипа из целе Србије у две категорије. Такмичење  се одржало у две старосне категорије: млађе категорије и сениорке.
Своја умећа су нам показале девојчице и девојке из ЖРК „Рудар“ из Костолца, РК „Немањић“ из  Пожаревца, ЖРК „Слога“ из Петровца на Млави, ЖРК „ВГСК“ из  Великог Градишта и  ЖРК „Умчари“ из Београда.
У категорији сениорки постигнути су следећи резултати:
1. место је освојила екипа РК „Немањић“ из Пожаревца;
2. место је освојила екипа ЖРК „Умчари“ Београда;
3. место је освојила екипа ЖРК „Рудар“ из Костолца.
Најбољи играч у категорији сениорке је Јована Вујчић из ЖРК „Рудар“ из Костолца, најбољи стрелац је Николина Ивковић из „Умчари“ из Београда док је најбољи голман Данијела Рајковић из ЖРК „Рудар“ из Костолца.
У млађој категорији постигнути су следећи резултати:
1. место је освојила екипа  „ВГСК“ из Великог Графишта;
2. место је освојила екипа ЖРК „Слога“ из Петровца на Млави;
3. место је освојила екипа ЖРК „Рудар“ из Костолца.
Најбољи играч у млађим категоријима је Мијатовић Николета  из „ВГСК“ из Великог Градишта, најбољи стрелац је Станојевић Марија из ЖРК „Слога“ из Петровца на Млави док је најбољи голман Ђорђевић Дуња из ЖРК „Рудар“ из Костолца.
14. турнир у рукомету на песку за жене су организовали Центар за културу „Костолац“ и ЖРК „Рудар“ из Костолца под покровитељством Градске општине Костолац.

Comments are closed.