Демонстрација техника реалног аикида

Преко 50 вежбача Система самоодбране реални аикидо успешно је демонстрирало научене технике на полагању за појасеве, које се одржало у недељу, 12. фебруара, у Дому културе у Дрмну.

Домаћин овог полагања је била новоформирана секција “Борилачког центра Кнез Милош” из Дрмна, а окупљени су полазници из већине клубова и секција овог Борилачког центра са територије Браничевског округа.

За појасеве, од жутог до браон, у дечијем узрасту и у категорији за одрасле, полагало се пред петочланом комисијом којом је председавао Владимир Вокић, носилац црног појаса 8. ДАН, који је иначе и председник Српског савеза система самоодбране реални аикидо.

Као и до сада, тако су и на овом полагању већину чинила деца предшколског и школског узраста, што и јесте специфичност ове одбрамбене борилачке вештине, која велики акценат даје на рад баш са вежбачима овог узраста, јер је оваква активност од великог значаја за њихов здрав психофизички развој.

Сви кандидати који су полагали, као и њихови тренери и асистенти, испраћени су громогласним аплаузима од стране публике која је у великом броју дошла да подржи овај догађај.

Comments are closed.