Костолац домаћин Првенства Србије у женској спортској гимнастици

Гимнастички Савез Србије организује Првенсто Србије по категоријама у женској спортској гимнастици које ће се одржати од 3. до 5. јуна 2022. године у Костолцу, у сали СО “Партизан“.
Право учешћа имају све чланице Гимнастичког савеза Србије.
Пропозиције: Такмичење ће се одржати према усвојеним Пропозицијама из система такмичења за 2022.г. ЖСГ ГСС
ТАКМИЧЕЊЕ I – 1. ДАН
• квалификационо такмичење за ТАКМИЧЕЊЕ III (финале по справама)
Право наступа имаји све пријављене такмичарке у екипној и поједначној конкуренцији (члан 16). Првенство Србије по категоријама (први дан) представља такмичење након кога се проглашавају екипни и појединачни резултати у свакој узрасној категорији у складу са усвојеним квалификационим нормама.
ТАКМИЧЕЊЕ III – 2. ДАН
• финале по справама.
У финалу по справама – такмичењу III, наступа 6 (шест) гимнастичарки са најбољим оценама из квалификација, максимално 2 (две) из истог клуба. За свако финале одређује се и 2 (две) резерве. Уколико ниједна од резерви не може да наступи, у финалу ће наступити мањи број гимнастичарки. Право наступа имају гимнастичарке које су испуниле усвојену кавлификациону норму.У случају да нема довољан број квалификованих гимнастичарки може се дозволити наступ до три гимнастичарке испод прописане норме.
Гимнастичарка може наступити у квалификацијама на појединим справама, како би се евентуално квалификовала за Такмичење III.

Сатница:
Коначна сатница ће бити достављена након пријаве такмичарки

ПЕТАК 3. јуни 2022.
Тренинг: од 18:00 часова

СУБОТА 4. јуни 2022.
11:00 Загревање

НЕДЕЉА 5. јуни 2022.
9:00 Загревање
9:00 Оријентациони састанак за тренере
9:30 Састанак суткиња
10:00 Финале по справама.

Comments are closed.