Проглашени најбољи спортисти за 2021.

Медијска кућа „Реч народа“ и Спортски савез Града Пожаревца, уз подршку Града Пожаревца, доделили су награде најбољим спортистима за 2021. годину.Награде су ове године додељене спортским организацијама и клубовима, тренерима, младим спортистима, најбољим сениорима појединачно и екипно, а додељивали су их градоначелник Пожаревца Саша Павловић, председник Скупштине града Предраг Мијатовић, члан Градског већа Милан Јовић, директорка „Реч народа“ Андријана Максимовић, председник Спортског савеза Града Пожаревца Златан Костић.
Међу награђенима налазе се и наши суграђани: Најбољи спортиста је Петар Вефић, а плакету за своја постигнућа добила је Сузана Шустер Радојевић. Подсетимо:
Петар Вефић, прве кораке у гимнастици започео је са пет година. Постигао је значајне резултате у гимнастици: на мемо­ ријалном турниру „Лазар Крстић и Мари­ ца Џелатовић“ 2009. године освојио је прво место у вишебоју; на тромечу у Словенији 2012. године освојио је друго место у више­ боју; на европском летњем олимпијском фестивалу младих „EYOF Tbilisi“ 2015. годи­ не у Грузији освојио је девето место на раз­ боју; на међународном такмичењу у Тур­ ској 2016. године репрезентативно освојио је прво место у вишебоју и партеру, док је на круговима и прескоку заузео друго место; на европском првенству у Берну 2016. го­ дине освојио је девето место у вишебоју и десето место на вратилу и разбоју. Члан је репрезентације Србије од 2011. године, а државни првак постао је 2012. године.
Сузана Шустер Радојевић је активни члан „Маратон тима“ Пожаревац од 2017. године.
Остварени резултати:
Истрчаних 36 полумаратона (ове године 5), 5 маратона укупно (4 ове године), 2 treking трке, 1 trail трка.
-Плави круг- 5.место у генералном
-Београдски маратон 19.место.
-Рециклажни маратон Нови Сад 2.место
-Рамска тврђава(10,5км) 2.место
-Бањалучки маратон 2.место(категорија) 5. генерални.
-Крушевац полумаратон 1.место(категорија), 4.генерални
-Костолачки полумаратон 3.место категорија
-Ваљевски полумаратон 3.место у генералном
-Fox trail 3.место
-Tracking лига Србије Овчарско Кабларска клисура 3.место (категорија)
-Сребрно језеро 4.место(категорија).

Comments are closed.