Одржан Новогодишњи концерт фолклора

У Дому културе у Костолцу, 25. децембра у организацији Центра за културу „Костолац“ и Културно уметничког друштва „Костолац“, одржан је Новогодишњи концерт фолклора.Концерт је отворен „Играма из Шумадије“, у извођењу Првог фолклорног ансамбла КУД-а „Костолац“, који је током вечери одиграо и „Игре из Западне Србије“, „Шаљиву игру из Војводине“, „Игре из околине Београда“ и „Игре из Босилеградског крајишта“.Солисти у Циганској игри били су Миња Медић и Лука Радосављевић.
Дечији фолклорни ансамбл „Пролеће“, костолачку публику одушевио је „Влашким играма“. Ансамбл „Цврчак“ одиграо је „Дечије игре“, „Колибри „ „Игре из Србије“, док се ансамбл „Врабац“ представио „Влашким играма“.
Целовечерњи концерт обогатили су и вокални солисти: Слободан Јанковић, Марија Дражић, Миња Медић и Марија Цветковић.Том приликом председник Културно уметничког друштва „Костолац“, Никола Топо уручио је Николини Јосић, плакету, захвалницу и ручни сат са посветом за јубиларни петстоти концерт и велики допринос у раду културно уметничког друштва.
Сав програм пратио је оркестар Културно уметничког друштва „Костолац“.

Comments are closed.