Одржан „Костолачки котлић 2021”: победник Небојша Мишић из Кленовника

На Спортско-рекреативном центру „Топољар”одржан је трећи по реду „Kостолачки котлић“ , на коме је учешће узело 139 такмичара који су се борили за титулу најбоље рибље чорбе. И ове године, као и 2019. гастрономска манифестација поклопила се са обележавањем Дана рудара и убудуће овај датум биће устаљен.
На самом почетку такмичаре госте и посетиоце поздравио је председник Градске општине Костолац, Серџо Крстаноски, а затим је манифестацију испред организационог одбора свечано отворио заменик председнице Скупштине Градске општине Костолац Далибор Илић.
Захтеван посао дегустације и оцењивања ове најукусније такмичарске дисциплине је имао жири у следећем саставу: Тадић Зоран – шеф кухиње Техничке школе са домом ученика „Никола Тесла“ Kостолац, Јелена Благојевић – главни кувар Основне школе „Јован Цвијић“ Kостолац и Драгана Грозданић професор куварства.
Према оцени стручног жирија треће место заузео је Југослав Јовановић из Пожаревца, друго Александар Костић из Гаја, а прво место припало је Небојши Мишићу из Кленовника.Додељене су и две специјалне награде и то: за најлепшу куварицу, ове године награду је добила екипа Торнадо, и за посебан допринос у организацији Костолачког котлића, Драгану Керићу.
Поред такмичења у кувању рибље чорбе организован је богат и садржајан културно уметнички програм. За добро расположење на манифестацији био је задужен костолачки „Бубашваба акустик бенд”.
Током дана одржан је меморијални турнир малом фудбалу “Миомир Цвијић – Рус” на теренима иза спортске хале. Тим поводом на манифестацији је председник Синдиката “Копови Костолац”, Данијел Радосављевић уручио пехаре најбољима. Треће место заузела је екипа “Аутотранспорт”, друго екипа “Прим”, а прво место екипа “Копови Костолац”.
Током целог дана био је приређен и етно сајам хране и пића. У вечерњим сатима посетиоци су уживали у концерту Културно уметничког друштва “Костолац”, које је приказало разноврсност и оригиналност народних песама и игара.
Организатори „Kостолачког котлића 2021“ су Градска општина Kостолац и Центар за културу Kостолац, а помоћ у организацији пружили су: Град Пожаревац, Синдикат Термоелектрана, Синдикат Kопова и Ресторан “Галија”.Учешће у организацији узели су и Синдикат Прима д.о.о. Kостолац, Синдикална организација “Аутотранстпорт”, Синдикална организација “Услуге” Kостолац и Синдикат ПД “ГЕОРАД”.

Comments are closed.