Концертом игара и песама отворено „Kостолачко лето 2021”

Концертом који носи назив “Од вечерас ништа на Ш“, у недељу 20. јуна на платоу испред спортске хале, отворено је „Kостолачко лето 2021”. Иначе овом манифестацијом свечано је отпочета читава лепеза едукативних, културних, уметничких и спортских програма, који ће бити приказани костолачкој публици за време предстојећег летњег периода.

Публика је уживала у богатстству народних песама и игара које су презентовали: КУД „Костолац“, КУД „Стари Костолац“, КУД “Кленовник” и КУД “Божидар Димитријевић-Kозица” из Дрмна.

Преплитале су се Игре из Шумадије, Централне  Србије,  Метохије и Западне  Србије, као и сплетови  влашких игара и игара из Србије.

Током вечери наступали су и вокални солисти: Слободан  Јанковић, Марија Дражић и Миња Медић.

 Певаче је маестрално пратио Народни оркестар Културно-уметничког друштва “Костолац”, који је поред народних кола, за крај одсвирао мелодију “Војвођански потпури”.

Публика је уживала играма које су презентовала културно – уметничка друштва. Концерт је протекао у духу народне традиције и богатог културног наслеђа, што је и циљ манифестације.

Током вечери приказана је разноврсност и оригиналност народних творевина, игара и песама, као непроцењиво благо српског народа.

Манифестацију организује Центар за културу „Костолац“ под покровитељством Градске општине Костолац.

Comments are closed.