“Баш чаробна фрула”

Интерактивни мини мјузикл „Баш чаробна фрула“ за децу и (не)одрасле биће одржана у недељу 22. новембра 2020. године од 18:00 часова у Дому омладине у Костолцу. Цена улазнице износи 250 динара.

Едукативна представа „Баш чаробна фрула“ настала је по тексту Николе Угриновића и Монике Ромић, као фузија преплитања различитости у уметности. Ово је представа која говори да је децу потребно учити правим вредностима и научити да уживају у правом одабиру музике.

Радња овог комада публику води у 1791. годину, на један од бечких дворова, где Моцарт неуспешно покушава да доврши своју нову оперу.У сред стваралачког рада, док деци, која су грешком шашавог батлера Шамбелона, доведена на час музике, препричава радњу опере, појављује се, право ниоткуда – Изгубљена, која не зна ништа о себи – ко је, шта је, где је пошла и зашто је дошла?Једино што зна да је врло потребна људима. Заједно са децом, покушавају да одгонетну шта би она могла бити, те тако, деца погађају питалице, заједно са глумцима праве звук кише и олује, певају, желећи да одгонетну ту мистерију.Покушавајући да добије одговоре на сва питања, композитор увиђа да ће одгонетање на њих бити кључно за настанак његове опере.

Улоге:Никола Угриновић као Моцарт Нађа Ђоковић као Изгубљена

Ликови из Оффа: Батлер Шамбелон – Бранислав Платиша Краљица ноћи, Сарастро и Принцеза Памина – Моника Ромић Аутори текста: Никола Угриновић и Моника Ромић Одабир музике, сцена и режија: Моника Ромић Аутор сонгова: Никола Угриновић Сонгове отпевали: Моника Ромић, Никола Угриновић и Нађа Ђоковић Костим: Владимир Пекић, Весна Балаћ Продукција: MoniCart

Comments are closed.