НАЈВЕЋИ ЕКИПНИ УСПЕХ ШК “РУДАР” – ОСВОЈЕНО ТРЕЋЕ МЕСТО!

Прва лига ЦС 2020
Бајина Башта, 09-17. октобар 2020. год.
НАЈВЕЋИ ЕКИПНИ УСПЕХ ШК “РУДАР” – ОСВОЈЕНО ТРЕЋЕ МЕСТО!
Хотел Дрина Зептер у Бајиној Башти био је домаћин најбољим екипама са територије ШС Централне Србије у оквиру Прве лиге ЦС за 2020. годину. У конкуренцији 12 клубова, ШК “РУДАР” је, с обзиром на прошлогодишњи резултат и подели трећег места(по додатним критеријумима заузео четврто место), отишао са очекивањима да бар понови успех из предходне сезоне.
Иако је ШК “Рудар”, уз ШК”Раднички” био убедљиво најмлађа екипа на лиги, наши младићи су се храбро борили и са 6 побеђених и 5 нерешених мечева (уз победнике лиге “Раднички” из Крагујевца једина НЕПОРАЖЕНА екипа) заузели ТРЕЋЕ место и освојили пехар и медаље. Битно је напоменути да смо у мечевима са победником и вицепрваком лиге имали такорећи добијене мечеве(нарочито против Ваљевском шаховског клуба) али да смо невероватним околностима остали без читавог плена и још бољег пласмана. На жалост колико младост има предности има и недостатак искуства.
Што се тиче појединачних резултата морам издвојити успех наших младих играча на првој и другој табли, који су у игри са врхунским играча из наше земље и иностранства, остварили изванредне резултате. На првој табли, Лука Будисављевић(2004 годиште) је из 11 одиграних кола освојио 9 поена и ПРВУ НОРМУ ЗА ТИТУЛУ ВЕЛЕМАЈСТОРА(потребне 3 норме за освајање највише шаховске титуле) док је Бојан Максимовић(2002 годиште) на другој табли освојио 7,5 поена из 11 кола и био близу освајања ИНТЕРМАЈСТОРСКЕ норме али је због недовољног броја странаца на другој табли остао без ње.
Победник лиге је ШК Раднички-Водовод из Крагујевца, уједно и први фаворит по рејтингу, друго место је освојила екипа Ваљевског шаховског клуба а Из лиге испада реално најслабија екипа, ШК Радник из Сурдулице.
С обзиром да ШК”Рудар” сваком годином све више напредује и постиже све боље и боље резултате, за следећу годину, уз надамо се још већу подршку ГО КОСТОЛАЦ , желимо да нападнемо и постанемо ПРВАЦИ ПРВЕ ЛИГЕ ЦС.
До краја године, уколико ситуација са пандемијом то дозволи, ШК “Рудар” очекује учешће у Првој женској лиги ЦС, као и у Омладинској лиги ЦС где ћемо покушати освојити титулу првака која нам је прошле године из неких “непредвиђених” разлога измакла.


председник ШК “Рудар”
Бобан Максимовић

Comments are closed.