Удружење за промоцију културе, традиције и туризма „Од књиге до душе“

Удружење за промоцију културе, традиције и туризма „Од књиге до душе“ из Костолца је невладино, непрофитно удружење, основано 14. фебруара 2018. године ради очувања и промоције културе, националне традиције и обичаја овог краја. Удружење је састављено од ентузијаста и креативаца, који желе својим радом и залагањем да помогну у развијању и промовисању заједнице у којој живе.
Примарни циљеви Удружења су промоција културе, традиције и локалног туризма, подстицање талената у сфери традиционалних уметности, унапређење квалитета живота деце, младих и старијих лица на подручју локалне заједнице, окупљање млађих и старијих генерација ради заједничког дружења, размене мишљења и искустава, промоција старих јела, народних обичаја и рукотворина, повезивање традиционалних вредности, културе и старих заната са савременим технологијама и интернетом, очување и промоција културе, традиције и обичаја нашег краја кроз туризам и активности везане за туризам.
Пројекат удружења „Траговима прошлости – очување културне традиције кроз старе занате и јела нашег краја“ осмишљен је да се кроз радионице старих заната (ткање, плетење, хеклање, шивење, рад са дрветом…) и кроз изложбу старих јела – очува, промовише и оживи културна традиција нашег краја и да се грађани Костолца и околних села, свих узраста, заинтересују да и сами раде на очувању и промовисању своје културне традиције. Пројекат је подржан од стране Градске општине Костолац и већ две године се успешно спроводи у Костолцу.
Председница удружења је Рената Минић.

Comments are closed.