Куглашки клуб “Рудар”

Захваљујући разумевању радног колектива Комбината за развој свих спортова на територији града, годину дана после оснивања Куглашког клуба „Рудар“, 1958. године у Костолцу се гради модерна и у то време једна од најбољих куглана на територији уже Србије. Може се слободно рећи да од тог дана почиње да се развија један од најбољих клубова Спортског друштва „Рудар“, како у погледу масовности, тако и у квалитету. Радећи на принципу учлањења што већег броја омладинаца и одраслих, овај клуб је веома брзо, организујући стална и разноврсна такмичења, постигао велике успехе на територији уже Србије.
Клуб оснива и женску екипу, 1959. године, која се после три године постојања гаси, да би се поново основала 1996. године и од тада низала завидне резултате.
Данас се мушка селекција неизменично такмичи у Првој и Супер лиги Србије. С’обзиром да се у Супер лиги такмиче професионалци и Светски прваци тешко је опстати у тој лиги, а скоро је идентична ситуација и у женској екипи. Треба напоменути да је Србија актуелни Светски првак и да „Рудар“ заузима завидно место. Клуб чине играчи који живе и раде у Костолцу, а врата клуба су отворена и свим заинтересованим грађанима од 17 часова сваког радног дана. Тренери клуба су Зденко Стевић и Драган Вучен.

Comments are closed.