Радионица старих заната дрводељство

Центар за културу “Костолац” и Удружење за промоцију културе, традиције и туризма “Од књиге до душе” позива вас на онлајн радионицу старих заната ДРВОДЕЉСТВО коју можете пратити у четвртак, 27. августа 2020. године у 18 часова на фејсбук страници Центра за културу “Костолац”.

У ери напредне технологије у Србији, неопходно је очувати дух традиционалних заната. Поједини занати засновани су на прастаром искуству старословенске културе и данас се бројни мајстори труде да одређене занате сачувају од заборава. Традиционалне занатске алатке, производи и различити производи занатских радионица, представљају део материјалне културне баштине, као и сведочанство једног времена које полако нестаје у свеопштој модернизацији.
Радионица старих заната део је пројекта  „Траговима прошлости – очување културне традиције кроз старе занате и јела нашег краја“ која је одобрена од стране Градске општине Костолац и која се већ две године веома успешно спроводи у нашем граду. Током ове онлајн радионице, Јово Ћулибрк, потпредседник Удружења „Од књиге до душе“ показаће шта је све од алата потребно за рад са дрветом и показаће неке од основа дрводељства.

Пријава за радионицу у току!

Comments are closed.