Азбучница од ситница – промоција књиге Магдалене Реџовић

У Библиотеци у Костолцу, Одељењу Народне библиотеке “Илија М. Петровић” Пожаревац, у среду, 31. октобра 2018. године, представљена је књига “Азбучница од ситница” завичајне књижевнице Магдалене Реџовић. О књизи су, поред ауторке, говориле и Данијела Божичковић Радуловић и Рената Минић, а вече је употпунила вокална група “Другарство плус” из Пожаревца.

 

О ауторки:

Магдалена Реџовић је рођена у Руми 1974. године, где је завршила основну школу и гимназију. Живи и ради у Костолцу, са супругом и двоје деце. Професор је српског језика и књижевности и ово је њена прва књига.

О њеној књизи написала је Гордана Славковић:

“У Магдалениним причама свако може да пронађе себе. Ауторка кроз призму сопственог живота слика и стварност сваког од нас. И учи нас. Као добар педагог неприметно и без сувопарне дидактике. Али упорно и занимљиво. Води нас кроз граматику,

открива кулинарске тајне, дели рецепте, саветује како да разликујемо битно од небитног, добро од зла. У њеним причама све је могуће. Оно што је мало, постаје велико. Оно што је уџбеничко градиво, постаје занимљивост из живота. Оно што је замршено и тешко у души, постаје лакше и једноставно кад се каже и кад се са неким подели. А Магдалена је са нама поделила део свог света. И постала богатија.”

Comments are closed.