Дечија недеља

Прва недеља у октобру у читавом свету и код нас посвећена је деци. Ове године Дечија недеља се одржава под слоганом  ”Моје је право да живим срећно и здраво!”. До петка 5. октобра деца су активно учествовала у свим манифестацијама у циљу афирмације њихових способности.

Циљ обележавања Дечије недеље јесте скретање пажње јавности на децу и младе, на дете као носиоца права, на потребе деце у породици, друштву и локалној заједници, на њихово право да одрастају у што бољим условима, на једнаке шансе за развој и остварење потенцијала.

План активности је био следећи:

У понедељак, 1. oктобра дечију недељу започели смо уметничким даном, председница удуружења УЛУК „Кевро“ је малишанима из вртића „Мајски цвт“ показала основне цртања воћа и поврћа. Уторак, 02. октобар био је резервисан за филмски дан, у позоришној сали Дома културе у Костолцу била је пројекција цртаног филма „Петар Пан“. Среда је била под маскама, маскембал је био најзабавнији малишанима, поред маскирања свако је излазио на бину и представљао свог лика.  У четрвтак имали су организовани обилазак попуарног Археолошког парка „Виминацијум“И дечију недељу завршили смо у спортској хали у Костолцу, спортским даном, где је директорка Културно спортског центра „Костолац“, Јелена Шаманц, показивала вежбе, и објаснила малишанима зашто је и колико важна физичка активност, дан смо завршили у гимнастичкој сали, где су гледали вежбе гимнастичарки основне школе.

Comments are closed.