Затварање Костолачког лета кабареом “У чему је проблем народе мој”

У oрганизацији Културно спортског центра “Костолац”, а под покровитељством Градске општине Костолац четвртак, 30. августа 2018. године завршава се још једно “Костолачко лето”. Разноврсним кутлурно спортским програмом од представа за децу до концерата, концерт Амадеус бенда, концерт Ане Бекуте, затим пројекције филмова на отвореном, књижевне вечери, турнири у рукомету, баскету, одбојци на песку итд. “Костолачко лето 2018” је у претходна два месеца задовољило укусе свих генерација. Овогодишњу манифестацију затвара кабаре “У чему је проблем народе мој?”, који ће се одржати у Дому културе са почетком у 20:00 часова.

Публика ће имати прилику кроз уметничку призму Владана Савића, који у занимљивом и духовитом игроказу приказује какви смо као народ, како нас странци виде, али и како бисмо волели да нас виде и где је ту проблем.
Представа је обогаћена и са извођењем нумера наших познатих аутора, у интерпретацији Кристине Савић.

Ова представа настала је на коренима кабареа “Како разумети Србе”, која је са успехом изведена 156 пута на сцени Позоришта на Теразијама у Београду и многим сценама региона и Европе. Кабаре “У чему је проблем народе мој?” третира проблем српског менталитета, какви су Срби, какву слику имају о себи, а како их други виде и где је ту проблем? Кабаре је подељен на сегменте: Српско гостопримство, српске поделе, храна, пиће, провод у Србији, кумови итд. Сегменти су подељени живо извођеним музичким сонговима који су инволвирани у радњу представе.

Comments are closed.