Изложба слика у Библиотеци у Костолцу

Библиотека у Костолцу, Одељење Народне библиотеке “Илија М. Петровић” Пожаревац, изложбом Снежане Милошевић, сликарке и председнице Удружења ликовних стваралаца СПЕКТАР из Костолца, започела је са низом ликовних изложби, са циљем да се завичајним уметницима пружи прилика да изложе своје радове.

Снежана Милошевић, живи и ради у Костолцу.

Бави се сликарством, активно од 2002. године. Један је од оснивача удружења Арт и удружења Спектар.Покренула је прву ликовну колонију у Костолцу. Иницијатор је пројекта „Рестаурацију три иконе Уроша Предића у цркви у Св. Георгије у Старом Костолцу. Самосталне изложбе је имала у: Београду (Прес-центар), у Пожаревцу и у Раковици (Београд).

Колективне изложбе је имала у: Костолцу, Пожаревцу, Новом Саду, Београду, Нишу, Чачку, Раковици, Смедереву, Лапову, Грачаници, Жагубици, Милановцу, у граду Галатоне у Италији…

Ово је њена прва самостална изложба у Костолцу.

Што се тиче ликовних колонија – организатор и учесник је колоније „Костолац“ (2008-2010, 2012-2017), учесник колоније Пожаревац, Духовни сусрети Раковица, ПРЕМИО АРТЕ ЦОСЕАНО -Италија….

Председник удружења ликовних стваралаца Костолац „СПЕКТАР“, члан Удружења железничара Србије.

На свечаном отварању изложбе слика ове талентовање Костолчанке, 17. маја 2018. године, посетиоци су имали прилике да уживају и у рецитовању песама Александре Вујчић, као и у извођењу песама завичајних музичких уметника Марије Стојићевић и Слободана Јанковића.

Изложене слике Снежане Милошевић моћи ће да се погледају до 31. маја 2018. године.

Comments are closed.