Шеста смотра аматерских позоришта Браничевског округа

Шеста смотра аматерских позоришта Браничевског округа одржаће се од 23. априла до 27. априла 2018. године, у позоришној сали Дома културе у Костолцу.

 

У понедељак, 23. априла, на отварању смотре наступиће позориште „Миливоје Живановић“ из Пожаревца са представом „Идемо у лов“, Фејдо Жоржа, у режији Синише Станковића.

Друге вечери смотре, у уторак, 24. априла, костолачкој публици представиће се глумци аматерског позоришта „Бранислав Нушић“ из Малог Црнића, са представом „Заобићи госпођу Макам“, аутора Реј Кунија, у режији Табучић Фуада.

У среду, 25. Априла, наступиће позориште „Бата Булић“ из Петровца на Млави, Стјуарт Мајкла, у режији Бранислава Недића.

Четвртог дана смотре, 26. Априла, представиће се позориште „Жанка Стокић“ из Великог Градишта, са представом „Професионалац“, у режији Марине Милићевић.

Петог, последњег дана смотре, наступиће аматерско позориште из Крњева, представом „Српска драма“, по тексту Синише Ковачевића, а у режији Предрага Живановића.

Све представе се играју у вечерњим терминима са почетком од 20:00 часоваа, а цена улазнице је 150 динара. Организатори су Позориште „Castellum“ из Костолца и Културно спортски центар „Костолац“, под покровитељством Градске општине Костолац.

Сваке вечери биће проглашено најбоље глумачко остварење. Последње вечери стручни жири ће прогласити најбољег глумца  смотре, коме ће бити уручена плакета „Жељко Каран“, у част костолачког драмског писца, позоришног редитеља и оснивача позоришта „Castellum“.

Comments are closed.