Живот иза завесе

          У Библиотеци у Костолцу, огранку Народне библиотеке „Илија М. Петровић“ Пожаревац, у среду 22. новембра 2017. године, са почетком у 19 часова, одржаће се књижевно вече на коме ће наш познати писац Душан Стојановић представити свој нови роман о Зорану Радмиловићу „Живот иза завесе“.

      У току вечери биће представљена и поезија овог књижевника по којој је изузетно познат у јавности. Његове песме су рецитовали наши најпознатији глумци и песници: Петар Краљ, Жарко Лаушевић, Петар Божовић, Аљоша Вучковић, Горан Султановић, Никола Ђуричко, Борисав Ђорђевић, Матија Бећковић, Боривоје Тодоровић, Србољуб Милин, Миљан Прљета, Јелена Петровић, Марко Мрђеновић, Арсен Дедић, Драган Николић.

 

Душан Стојановић

Рођен је у Београду 19. августа 1984. године. Школовао се у Београду (Саобраћајно-техничка школа), писање и креативно стваралашво учио код Борисава Ђорђевића, Матије Бећковића и Петра Краља. Бавио се сликарством, компјутерским дизајном, компоновањем филмске музике. Пише песме, романе, сценарије за филм, бајке за децу и позоришне драме. Прву збирку песама „Балкански рокенрол“ објавио је 2010. године. Бави се и новинарством, објављивао је текстове у листовима: Блиц, 24 сата и Данас.

Режирао је филмове:

  1. „Стазом слонова“ омаж Петру Краљу (2011)

  2. “Живот иза завесе” о Зорану Радмиловићу (2016)

  3. “Светионик кроз маглу равнице” о Драшку Ређепу (2016)

Comments are closed.