Спортска гимнастика: Срећко Стојадиновић до бронзе у Словенији

Гимнастичари Спортске организације „Партизан“ из Костолца учествовали су на 50. Шаламуновом меморијалу, међународном такмичењу које је 20. и 21. октобра организовано у Марибору. Ово традиционално такмичење у Словенији окупило је вежбаче из 19 европских земаља, из Канаде и Ирана.

Најбољи резултат од гимнастичара „Партизана“ остварио је Срећко Стојадиновић. Он је у конкуренцији јуниора изборио учешће у финалу на прескоку у круговима. Са два одлична скока у прескоку освојио је бронзану медаљу, док је на круговима био шести. Такмичење у вишебоју Стојадиновић је завршио на 11. месту.

Финале на вратилу у конкуренцији сениора изборио је Божидар Маровић. Он је извео комплексну вежбу, али му је због слабијег доскока измакла сребрна медаља и на крају је заузео шесту позицију.

Млађи јуниори костолачког „Партизана“ постигли су солидне резултате. Такмичење у вишебоју Богдан Михајловић завршио је на 14, а Урош Петровић на 15. месту. У млађој категорији Иван Вукославовић је био четврти. Вредно је истаћи и да су први пут на једном међународном такмичењу, у веома јакој конкуренцији, наступиле и две костолачке гимнастичарке, Ива Црносељанска и Миљана Стојановић.

 

Comments are closed.