Loading Догађаји

« Сви Догађаји

  • Овај догађај је прошао.

Дечија позоришна представа “Пипи и Пан у потрази са Црвенкапом”

14. марта 2023. @ 12:30 - 14:00

Маштовит Бајкић, писац за децу, поражен чињеницом да данашњи малишан све мање читају, немотивисан да напише ништа ново, доноси одлуку да избрише све своје старе ликове, међу којима је и славна Црвенкапа. Са том мишљу тоне у сан, у којем се објављује узнемирујућа вест да је Црвенкапа нестала. Тада на сцену ступају Пипи и Петар Пан којима, као најсмелијим од свих ликова, бива поверен задатак да је пронађу.

У узбудђивој детективској авантури по Недођији, Пипи и Пан ће се срести са глувом и сенилном Црвенкапином баком, невидљивом аждајом Ждеравицом, вицкастим морнаром Миком, капетаном Пером који се никада не смеје и још по неким ликом из Бајкићевој заборављеног опуса.

Како то да је Пипи паметна, а да није ишла у школу? Како да мућнете главом, а да је не померате? Зашто је потребно употребљавати праве речи на правим местима? Зашто не постоје глупа питања, већ само глупи одговори? Зашто је Недођија некада била Дођија и хоће ли поново носити то име?

Хоће ли Петара и Пипи успети да пронађу Црвенкапу и да ли ће Маштослав Бајкић, након свог сна, добити инспирацију да напише нову бајку?

У представи играју: Никола Угриновић, Јована Младеновић, Данило Петровић.

Детаљи

Датум:
14. марта 2023.
Време:
12:30 - 14:00

Место

Дом културе у Костолцу

Организатор

Центар за културу Костолац

Comments are closed.