Кројачка радионица I дан 3.10.2024.

Успешно је реализован први дан кројачке радионице која је окупила љубитеље ручног рада и оних који желе да овладају вештинама шивења и кројења. Радионица је одржана под стручним вођством лица са дугогодишњим искуством у кројачком занату, које је полазницима приближило технике израде различитих текстилних предмета. Полазници су имали прилику да се упознају са различитим материјалима и прибором за шивење, и да кроз практичне примере савладају основне технике шивења и кројења. Научили су како да кроје, шију и украшавају одевне предмете, праве одређене моделе и бирају материјале. Поред тога, уз стручну помоћ, полазници су овладали вештинама као што су ручно шивење дугмади, крпљење, рубљење столњака, кецеља и панталона, као и прављење рупица за дугмад.Кројачка радионица показала је да је занатство још увек веома популарно и корисно, а полазници су изразили велико задовољство стеченим знањем и вештинама које ће им бити од користи у свакодневном животу.

Удружење „Од књиге до душе“ у сарадњи са Центром за културу „Костолац“ наставља да промовише културну баштину и практична знања која доприносе развоју локалне заједнице.

Радионица је одржана 03. октобра 2024. година у холу Дома културе Костолац у организацији Центра за културу „Костолац“ а под покровитељством Градске општине Костолац.

Comments are closed.