Радионица „Сам свој кројач“

У Дому културе „Костолац“ у четвртак, 3. октобра и у петак, 4. октобра 2024. године, са почетком у 18 часова, одржаће се две кројачке радионице за децу и одрасле „Сам свој кројач – корисне цаке у шивењу“.

Радионице ће водити чланови Удружења за промоцију културе, традиције и туризма „Од књиге до душе“ из Костолца, који имају стручно лице са кројачким искуством и знањем, које ће полазнике радионице упознати са различитим материјалима, кројачким прибором и показати им како да на забаван начин савладају основне технике шивења, науче да кроје, шију и украшавају разне текстилне предмете, креирају моделе, бирају одговарајуће материјале, узимају меру, ручно шију и нашивају украсе.

Полазници ће моћи да науче како се ушива дугме, крпи на руке неки комад одеће, кроји јастучница, кецеља, руби столњак, рубе панталоне, како се праве рупице за дугме на одећи и разноразне друге корисне цаке, а и моћи ће да понесу своје одевне предмете на којима желе да ураде преправке, уз асистенцију професионалних кројача.

Ова радионица је јединствена у нашем граду и околини, у којима мајстори заната преносе своје знање на младе.

Радионица се одржава у организацији Центра за културу „Костолац“ а под покровитељством Градске општине Костолац.

Пријава на мејл Центра за културу „Костолац“ czkkostolac@gmail.com или лично у просторијама установе (хала спортова у Костолцу)

Comments are closed.